Nasjonal ungdomscamp på Finnskogen

I år kan ungdom få besøke taigaen og ta del i dens hemmeligheter. Ungdom fra de ulike parkene i Norge kan få være med på noen uforglemmelige dager hvor de får mulighet til å padle i kano, fiske gjedde, lære om den skogfinske kulturen og stifte nye bekjentskaper.  

Ung i park campen arrangeres av Norske Parker, Finnskogen Natur- & Kulturpark og Finnskogen Friluftsråd. Campen blir arrangert fra 12.-15. august ved innsjøen Røgden på Finnskogen.

Målet med campen er å samle natur- og kulturinteressert ungdom fra parkene i Norge til en felles sommercamp. Her skal de få lov til å lære mer om naturen og kulturen på Finnskogen, i tillegg til at de skal få lov til å delta på forvaltningsrettede aktiviteter knyttet til skog.

– Vi håper at dette skal bli en årlig begivenhet, som går på rundgang mellom parkene, hvor vi kan samle ungdom fra de ulike parkene til en felles camp på sommeren, sier koordinator for Ung i park, Mathea Sætre Liberg.

Ungdommene skal få lære mer om den skogfinske kulturen og hvordan finnene bosatte seg på Finnskogen. De skal også få lære om naturen på Finnskogen og hvordan denne forvaltes.

– Campen byr på mange spennende aktiviteter. Vi har blant annet fullriggede sportsfiskebåter i jakten på Innlandets krokodille, gjedda. De får også være med Outdoor Finnskogen ut på en spennende padlesafari hvor en kommer nær både dyrelivet over og under vann. Andre aktiviteter er besøk på Finnetunet museum med orientering fra Norsk Skogfinsk Museum og leiren avsluttes med et besøk i Gjesåsen klatrepark for en «luftig» opplevelse, kan Herdis Bragelien, rådgiver i Finnskogen Natur- & Kulturpark fortelle.

Vi i Norske Parker skulle i fjor arrangere den internasjonale Junior Ranger campen, som ble avlyst på grunn av korona. Denne skulle også i utgangspunktet være på Finnskogen. Målet er å kunne arrangere denne senere, når verden åpner opp igjen.

Ung i park stammer fra EUROPARC sin Junior Ranger satsing. Hvor det er lagt vekt på at ungdom skal lære mer om sin lokale natur og kultur i tilknytning til park. Hovedmålet er i stor grad at ungdommene skal få delta aktivt i forvaltningen av sin park.

Vi i Norske Parker mener det er viktig å involvere ungdommen og tilby de program hvor de kan lære mer om lokal kultur og natur og delta i forvaltningen av lokalområdet. Ved å arrangere en camp hvor vi inviterer ungdom fra hele Norge håper vi at ungdommen kan møtes og utveksle erfaringer og ideer fra sine lokalmiljøer.

Skroll til toppen