Lyssetting av slusene i Haldenkanalen til både nytte og glede

Haldenkanalen Regionalpark jobber målrettet med å utvikle arbeidsplasser i tilknytning til natur- og kulturarven i nærmiljøet. Gjennom prosjektet "Kulturminner som grunnlag for verdiskaping" har vi ved å sette kulturminnene inn i en næringsutviklingssammenheng arbeidet med å bevare det, men også vise de frem til folk og skape oppmerksomhet og verdi.
Slusene i Haldenkanalen har fått ny lyssetting. Blå lys på murvegg under trapp opp fra vannet.
Slusene i Haldenkanalen har fått ny lyssetting.
Slusene i Haldenkanalen har fått ny lyssetting.
Lys i slusene på Ørje - Foto: Lighting Solutions
Lys i slusene på Ørje – Alle foto: Lighting Solutions

Gjennom midler fra den fylkeskommunale potten i Viken Fylkeskommune avsatt for utvikling av Haldenvassdraget, har Haldenkanalen Regionalpark og Haldenvassdragets Kanalselskap arbeidet målrettet med tre ulike tiltak i Haldenkanalen. Lyssetting av slusene i Ørje og Strømsfoss har vært et av arbeidsområdene i prosjektet.

Som et resultat av prosjektet er både Ørje og Strømsfoss sluser nå lyssatt. 

Både Ørje sluser og Strømsfoss sluse krysses av offentlig vei bare noen meter fra sluseanleggene. Med lyssettingen som nå er gjort vil sluseanleggene få økt oppmerksomhet, og tidligere Riksantikvar Jørn Holme sin påstand om at Haldenkanalen er en av «1800-tallets katedraler» får ytterligere tyngde og historisk sus.

Arbeidet med lyssettingen har vært utført av Fagerhult Lightning design med Marker El som utførende montasjeaktør. Les mer om prosjektet og se bilder og film av det flotte resultatet her:

https://www.led-linear.com/gallery/oerje-and-stroemsfoss-locks

 

Skroll til toppen