Politikere og bedrifter fra Varanger til Sveits for å lære mer om park

Varanger Næringssenter (VNS) arrangerte i samarbeid med Aurland Naturverkstad en studietur til Sveits i august for å lære av hvordan de jobber med regionale parker. Det ble en vellykket tur med 14 deltakere fra kommunene Vadsø, Båtsfjord, Nesseby og Vardø som nå jobber med forprosjektet Varanger natur- og kulturpark.

– Vi er aller mest fornøyd med at politikere og næringslivsledere brukte så mye tid sammen, sier daglig leder Ingela Mästerbo i VNS.

– Det blir viktig i den videre prosessen. I delegasjonen på 14 var det også med representarer fra museum, fylkesmann og nasjonalpark. Vi fikk mange inntrykk med oss tilbake fra oppholdet i Sveits, og vi er i gang med planlegging av tiltak hos oss. 

DSCF3775 (640x480)Viktige samarbeidspartnere: Ordfører Rolf Arne Hansen sammen med leder i nasjonalparkstyret Ragnhild Melley Aslaksen og leder i Varanger Næringssenter Ingela Mästerbo.

På forsidebildet. Gjengen fra Varanger fra venstre: Tormod Amundsen, Ørjan Hansen, Frode Fjærdingøy, Ingela Mästerbo, Rolf Arne Hansen, Ragnhild Mellby Aslaksen, Christer Karlsen, Ingjerd Tjelle, Lasse Haughom, Tony Petterson, Jorunn Jernsletten, Pål Dørmenen, Monica Dahl og Stine Rybråten.

 

Skroll til toppen