Norske Parker på statsbudsjettet

Det var god stemning på Stortinget. Statsbudsjettavtalen mellom Krf og regjeringen fikk på plass 5 millioner kr på budsjettet for 2019.

-Dette er et stort gjennomslag for de 9 norske regionalparkene, sier styreleder Eivind Brenna i Norske Parker.

Fra Varanger i nord til Telmarkskanalen i sør, fra Finnskogen i øst til Solund i vest. Mellom her ligger Nærøyfjorden, Valdres, Haldenkanalen, Vefsna og Okstindan. Alle disse områdene har valgt Regionalpark som samarbeidsplattform for privat og offentlig samarbeid om i ivaretaking og utvikling på grunnlag av lokale ressurser.

-I 15 år har vi jobbet for at regionalparker skal bli anerkjent av statlige myndigheter og nå kommer det endelig, sier Brenna.

-Dette betyr dette at vi kan jobbe sterkere med å gjøre parkene kjent og slik få solgt lokalmat og bærekraftige opplevelser til flere besøkende. Da må vi bli mer synlige. Samtidig skal vi ta vare på de verdiene som vi har og styre trafikken på en god måte, sier Kristian Bjørnstad, sekretariatsleder i Norske Parker.

På Stortinget møtte representantene for parkene representantene Kjell Storehaug fra Krf i Sogn og Fjordane og Ketil Kjenseth fra Venstre i Oppland. Det ble mange gode ord fra parkene om gjennomslaget i budsjettet. Vi fikk også en klar oppfordring fra stortingsrepresentantene om å fokusere på bærekraftprosjekter i parkene.

Skroll til toppen