Fjordkysten regional- og geopark har fått status som Norsk Geopark!

Det er med stor glede vi kan gratulere Fjordkysten regional- og geopark som Norges første offisielle kombinerte regional- og geopark. Parkens struktur og gode arbeid gjør at den nå kvalifiseres som en av de Norsk Geoparkene.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Unik Geologi

Norsk komité for geoparker og geoarv godkjente denne uken Fjordkysten regional- og geopark sin søknad basert parkens arbeid og områdets unike geologi.

Vi har en helt særegen geologi av internasjonal interesse i vårt område, og dette er en anerkjennelse av det arbeidet vi gjør for å formidle og synliggjøre disse verdiene, sier geolog og prosessleder Alice Vie i Fjordkysten regional- og geopark.

Komiteen sin vurdering er basert på en omfattende søknad og en befaring i hele parkområde.

-Den samlede vurderingen viser at både søknad og parkens innhold er av høy kvalitet og at Fjordkysten regional- og geopark oppfyller kriteriene for å bli en del av nettverket Norske Geoparker, står det i vurderingen fra komiteen.

-Levende landskap, samarbeid og utvikling på tvers av ideelle og kommersielle interesser er fokusområder i satsingen vår. Vi får mange nye partnere som ønsker å samarbeide gjennom parken, og mener dette er viktig for både bærekraftig næringsutvikling, merkevarebygging og ivaretaking av de særegne natur og kulturverdiene som vi har i vårt område. Trude Søilen, daglig leder i Fjordkysten regional- og geopark.

 

En kombinert regional- og geopark

Fjordkysten regional- og geopark omfatter kommunene lengst vest i Norge; Solund, Askvoll, Hyllestad og Fjaler. Parken sitt mål er å bli en UNESCO global geopark innen 2025.  Fjordkysten er fra før en regionalpark og er en av Norges ni regionalparker, organisert under paraplyorganisasjonen Norske Parker. Kombinasjon av park-konsepter er vanlig i resten av Europa, men fortsatt nytt i Norge. Fjordkysten er av de første som arbeider på denne helhetlige måten for ivaretaking og utvikling av natur- og kulturverdier.

Vi gratulerer!

Se også NGU sin pressemelding om nyheten her: https://www.ngu.no/nyheter/fjordkysten-blir-ny-nasjonal-geopark

 

Rull til toppen