Finnskogen friluftsråd er nominert til årets Friluftsråd!

Finnskogen friluftsråd er nominert til åretes Friluftsråd av Innlandet fylkeskommune. De er nominert på bakgrunn av fjorårets kreative tiltak hvor de kjørte i gang en Instagram-konkurranse for å få flere ut på tur i lokalmiljøet.

Da koronapandemien traff Norge i fjor var friluftsrådet på Finnskogen kjappe med å hive seg rundt og komme opp med et tiltak som de håpet skulle bidra til at folk kom seg ut på tur. De valgte å starte opp en Instagram-konkurranse hvor alle som var på tur på Finnskogen kunne dele bilder med emneknaggen #utikommunen.

Over 1400 deltok!

De som delte bilder med denne emneknaggen var med i trekningen av å vinne en opplevelsesbasert aktivitet for hele familien til en verdi av 10 000,-. Konkurransen varte fra april 2020 og ble avsluttet 1. juni 2021. Til sammen fikk de inn over 1400 bilder.  På bakgrunn av suksessen har de også denne sommeren en slik konkurranse som avsluttes i juli.  Les mer om den på Friluftsrådets egne hjemmesider.

Daglig leder i Finnskogen friluftsråd, Rolf Magnus Grenberg sier det det moro å bli nominert og at en av hovedoppgavene hans i friluftsrådet er å rekruttere flere til det lokale friluftslivet. Finnskogen består i stor grad av mye skogkledde områder med lite folk. Stedet egner seg svært godt til friluftsliv og det finnes mange skjulte perler på Finnskogen som fortjener et besøk.

Konkurransen, som ble en suksess, ga veldig mye god PR for kommunene og det lokale friluftslivet, sier Rolf Magnus Grenberg, daglig leder i Finnskogen friluftsråd.

Friluftsråd og park er en god match

Friluftsrådet ble etablert i 2019 av Finnskogen natur- og kulturpark. På friluftsrådets hjemmeside kan vi lese : Finnskogen friluftsråd er et interkommunalt friluftsråd som består av de kommunene som grenser til Finnskogen. Finnskogen friluftsråd er det første etablerte friluftsrådet i Hedmark fylke.  Tilrettelegging for friluftsliv er et fag som krever kompetanse, mandat og ressurser.

Finnskogen friluftsråd samler alle aktører under én paraply for et bedre samarbeid. Friluftsrådet og parken har flere samarbeidsprosjekter, og disse samarbeidene bidrar positivt til utviklingen av blant annet det lokale friluftslivet. I flere av våre ni medlemsparker har parken stått bak opprettelsen av Friluftsråd, og samarbeider godt med de.  I vår artikkelen kan du lese mer om Finnskogen friluftsråd og deres visjon og arbeid.

Vi i Norske Parker gratulerer Finnskogen friluftsråd med godt arbeid. Vi ser det som svært viktig at våre parker er med som pådrivere for å etablere friluftsråd eller på andre måter er med på å bidra slik at barn og ungdom får et tilsvarende tilbud. Det er de som skal arve og forvalte landskapet, naturen og kulturen.

 

 

Skroll til toppen