Ungdom har vært med å utforme skulpturer til ny tursti på Korgfjellet

Skulptur i fjellandskap
Foto: Birgitte K. Skjefstad
Foto: Birgitte K. Skjefstad

En av hovedoppgavene til regionalparkene er å involvere barn og unge i natur- og kulturarbeidet. I Okstindan natur- og kulturpark har de kombinert dette. Der har ungdommer i løpet av to kurshelger hatt mulighet til å lære og lage skulpturer sammen med kunstner Yvonne Rosten. Disse skulpturene har deretter blitt plassert ut i tilknytning til en tursti på Korgfjellet. Kultur og natur i skjønn forening!

Dyrefigurene som ungdommene har vært med å lage er i betong og de er plassert ut i terrenget på Korgfjellet, nærmere bestemt Murfjellet hvor det er etablert en 4 km lang tursti. I tillegg til 4 km-løpa er det også etablert en 8 km lang tursti. Søndag 9. august var det offisiell åpning med representanter og taler fra Sparebank 1 Nord-Norge, Statskog, Korgfjellet Fjellstue, Okstindan natur- og kulturpark og ordfører i Hemnes kommune. Det var ca. 100 personer som var med på åpningsdagen og testet ut den nye turstien.

Vi i Norske Parker mener at denne kombinasjonen av natur og kultur som i tillegg involverer ungdom er et kjempepositivt prosjekt og vi håper at flere av regionalparkene vil ha lignende prosjekter i fremtiden. Turstien på Korgfjellet vil gagne både besøkende og fastboende, slik at flere får oppleve naturen. Til slutt vil vi gratulere med ny tursti og ønske alle god tur!

Alle foto: Birgitte K. Skjefstad

Skroll til toppen