Norske Parker starter våren med et solid naturveiledningsløft! Utdanner Fjord rangere i Geirangerfjorden Verdsarv.

Det er viktig for gode opplevelser, men også for å skape bedre forståelse for lokalsamfunn.

🌿I våre parker, og i UNESCO-områder, er det et fokus på god formidling. Forrige uke avsluttet vi første del av et naturveiledningskurs for guider i Geiranger – eller Fjord rangere som de kaller seg.

🌅Kurset organiserte vi i samarbeid med STIFTINGA GEIRANGERFJORDEN VERDSARV og Interpret Europe – European Association for Heritage Interpretation.

I våre kurs bruker vi en metodikk som gir guidene en rekke nye verktøy for å koble natur- og kulturarv til de besøkendes tanker og følelser. Dette bidrar til å gi de besøkende:
⛺Meningsfulle opplevelser
🤝Dypere relasjon til stedet de besøker
🌱Forståelse for natur- og kulturarv
✔Verdsettelse av lokalsamfunn
🕯Ønske om ivaretagelse og å gi noe tilbake

🧩Fjord Rangere er landskapsforvaltere og naturveiledere i Vestnorsk fjordlandskap. De spiller en nøkkelrolle i å fremme ivaretagelsen gjennom formidling av natur- og kulturverdiene i fjordlandskapet. I løpet av to samlinger blir det i år gjort et solid løft hos guidene og flere aktører i Vestnorsk fjordlandskap. God kultur- og naturveiledning skaper ringvirkninger som fremmer:
⛵Regenerativt reiseliv
🏞Bærekraftig stedsutvikling
🧰God besøksforvaltning

Gjennom det faglige nettverket Interpret Norway arbeider vi for å styrke kultur- og naturveiledning i Norge. Vi ser ofte at kultur- og naturveiledere ofte jobber alene. Derfor har vi opprettet Interpret Norway – som en arena for samarbeid og faglig utvikling. I nettverket har vi:
📜Nyhetsbrev
🖥 Webinarer
✔Faglige artikler og arrangement
🎓Kurs i alle typer kultur- og naturveiledning

Bli med i nettverket på: https://interpretasjon.no/

#naturveiledning
#besøksforvaltning
#reiseliv
#regenerativtreiseliv

Skroll til toppen