Et europeisk ungdomfelleskap

Ung i park er den norske utgaven av den europeiske parkorganisasjonen, Europarc, sitt Junior Ranger Programme. Vi ønsker at vår ungdomssatsning skal være et supplement på veien til den felles europeiske satsningen. I Junior Ranger Programmet, stilles det litt andre krav til organiseringen, men begge ungdomssatsningene har like målsettinger for arbeidet.
Europarc-logo
Regionalparkene

I dag er ung i park programmet lansert i fem regionalparker. Dette er Valdres natur- og kulturpark, Nærøyfjorden Verdsarvpark, Finnskogen natur- og kulturpark, Okstindan natur- og kulturpark og Fjordkysten regional- og geopark. Målet er at ung i park skal være en dedikert satsning i alle regionalparkene. Det er de ulike parkene som selv har ansvaret for å organisere og gjennomføre programmet i sine parker. Aktivitetene varierer fra park til park, siden ingen park er lik en annen.

Les mer om Junior Ranger Progamme på EUROPARC Federation sine sider.

Hvem er det for?

Vi i Norske Parker ønsker at ung i park skal være et tilbud for alle unge som bor i eller i nærheten av en park. For alle som ønsker skal kunne delta og lære mer om hjemstedet og lokalmiljøet sit. ung i park vil kanskje i særlig grad være interessant for ungdom som er søker mot i natur og kultur. Men, aktivitetene skal være inkluderende slik at alle som vil har mulighet til å delta. Og alle skal kunne lære noe av å være med.

Ta en titt på parkenes egne sider.

Skroll til toppen