Aktuelt

På gårdsbesøk på Nørrestogo. Her fikk ungdommene mulighet til å hilse på og klappe geitene. Foto: Norske Parker.

Ung i park på gårdsbesøk

Som en del av Ung i park i Valdres var vi i forrige uke med Valdres natur- og kulturpark og 8. klasse ved Øystre Slidre ungdomsskole til gården Nørrestogo. Vi skulle få lære mer om økologisk matproduksjon og hvordan drive gård.

Hele saken »

Via Ferrata i Brekke

I sommer blir det mulighet til å prøve en ny attraksjon i Haldenkanalen Regionalpark. I tilknytning til Haldenkanalen og Brekke sluser er det bygget en Via Ferrata, som blant annet inneholder Europas lengste hengebro tilknyttet en Via ferrata og Nord-Europas høyeste sammenhengende slusetrapp. Haldenkanalen Regionalpark har vært prosjektleder for Via Ferrataen.

Hele saken »

Nasjonal ungdomscamp på Finnskogen

I år kan ungdom få besøke taigaen og ta del i dens hemmeligheter. Ungdom fra de ulike parkene i Norge kan få være med på noen uforglemmelige dager hvor de får mulighet til å padle i kano, fiske gjedde, lære om den skogfinske kulturen og stifte nye bekjentskaper.  

Hele saken »
Elbåt i solnedgang i Telemark. Foto: Olav Johre

Parkene bidrar til grønnere Norgesferie i år.

Flere av våre regionalparker jobber for at gjestene skal kunne ha muligheten for en grønnere ferie. Telemarkskanalen regionalpark, Okstindan natur- og kulturpark og Nærøyfjorden Verdsarvpark har alle fokus på elmobilitet og klimavennlige opplevelser.

Hele saken »
Foto: Telemarkskanalen Regionalpark

Slik tror regionalparkene sommeren blir

De ni medlemmene i Norske Parker, organisasjonen for regionalparker i Norge melder om optimisme før sommeren. Flere av parkene har tro på nye besøksrekorder på tross av korona. En av utfordringene de allikevel ser er at de besøkende vil kunne fordele seg ujevnt, med et stort trykk i fellesferien og et mye lavere trykk i skuldersesongene.

Hele saken »
Rull til toppen